Berhenti Mengamat Lampu Hijau Dalam Analisis SEO Yoast

03.06.2020
Yoast 'Berhenti Mengamat Lampu Hijau Dalam Analisis SEO Yoast
0 8 мин.

Pengoptimuman kandungan TIDAK bermaksud mendapatkan lampu hijau di Yoast – dan saya rasa sudah tiba masanya seseorang menjatuhkan bom Analisis SEO Yoast apabila memberitahu anda untuk menggunakan kata kunci fokus anda.

Masalahnya ialah, Analisis SEO Yoast hanya mengesan padanan tepat kata kunci fokus anda di penyunting visual dan HTML (bukan pembina halaman). Ia tidak mengesan jamak, sinonim, atau sepadan dengan kata kunci anda. Oleh itu, semasa anda menulis tajuk dan coretan halaman yang bagus (tajuk SEO + keterangan meta) orang sebenarnya akan mengklik pada hasil carian, jangan hanya menggunakan kata kunci fokus tepat anda untuk mendapatkan lampu hijau dalam analisis SEO Yoast. Pertimbangkan juga kadar klik-tayang (RKT).

Penyelesaiannya adalah, untuk mencari keseimbangan antara menggunakan kata kunci fokus anda DAN menjadikan kandungan + coretan anda dibaca dengan baik. Sekiranya kata kunci fokus saya adalah “Kata Kunci Fokus Yoast”, tajuk SEO saya ialah: Cara Memilih Kata Kunci Fokus Di Yoast (Anda Sebenarnya Boleh Diperingkat). Ini bukan padanan tepat, dan saya tidak menggunakan kata kunci pada awal tajuk SEO seperti yang Yoast mahukan, jadi 2 peluru akan menjadi merah dalam analisis SEO Yoast. Tetapi tajuknya bagus dan saya menduduki tempat ke-5 untuk kata kunci ini (Yoast mempunyai 4 keputusan teratas). Oleh itu, sangat baik untuk tidak memasukkan padanan tepat dan mendapatkan lampu merah di Yoast.

 1. Analisis SEO Yoast HARUS Dikatakan
 2. Pos Dioptimumkan (Contoh)
 3. Menulis Tajuk Utama Untuk Halaman vs Catatan
 4. Kepadatan Kata Kunci Tidak Penting
 5. Bila Memendekkan URL (Dan Buang Kata Henti)
 6. Teks Alt Gambar Harus Menerangkan Gambar
 7. Yoast Tidak Menganalisis Kandungan Dalam Pembangun Halaman
 8. Bilakah Menggunakan Padanan Kata Kunci Tepat (Contoh)
 9. Gunakan Editor Pukal Yoast Untuk Menulis semula Coretan Anda
 10. Jangan Sasarkan Kata Kunci Yang Sama Pada Beberapa Halaman
 11. Kebanyakan Orang Tidak Memilih Kata Kunci Fokus yang Betul

1. Apa yang Analisis SEO Yoast HARUS katakan

PERINGATAN: memasukkan kata kunci fokus anda dalam isi kandungan / coretan dapat menjadikannya kelihatan spam! Pernahkah anda berfikir untuk menulis tajuk SEO yang bagus untuk meningkatkan CTR anda? Setiap hasil di Google akan menggunakan kata kunci – mengapa ada orang yang mengklik pautan anda? Ya, anda harus menggunakan kata kunci anda dalam judul halaman, judul SEO, dan keterangan meta … tetapi anda tidak perlu menggunakan padanan tepat hanya untuk membuat lampu anda menjadi hijau. Cukup taburkan perkataan masing-masing ke seluruh teks! Kata kunci dan tajuk utama … cari keseimbangan. Lupakan kepadatan kata kunci dan gunakan kata kunci anda di H2 … kita semua tahu ini hampir tidak penting dalam SEO di halaman. Sebutkannya dalam beberapa ayat pertama dan kembali membuat kandungan yang hebat (yang lebih baik daripada siapa sahaja yang mendapat keputusan teratas untuk kata kunci anda). Ps. jika anda menggunakan pembangun halaman, Yoast tidak akan mengesan apa-apa dalam kandungan anda, kerana hanya menganalisis kandungan dalam editor visual / HTML. Jangan paksa diri anda untuk mendapatkan lampu hijau.

Sekarang pergi ke editor pukal Yoast (SEO > Alat > Massal Editor) dan tulis semula tajuk SEO + penerangan meta anda supaya orang benar-benar mahu mengkliknya!

Kepentingan Lampu Hijau Yoast

2. Pos Dioptimumkan (Contoh)

Berikut adalah catatan di mana saya menduduki tempat # 1 untuk kata kunci ini: tetapan yoast, tetapan yoast 2018, tetapan seo yoast wordpress, tetapan yoast terbaik, antara kata kunci lain mengenai mengkonfigurasi Yoast.

Yoast-SEO-Analisis

Bagaimana saya memilih kata kunci fokus saya …

Penyelidikan Kata Kunci Yoast

Kata Kunci Yoast

3. Menulis Tajuk Utama Untuk Halaman vs Catatan

Tajuk catatan biasanya lebih panjang daripada tajuk halaman… ini adalah satu-satunya perbezaan utama dalam bagaimana saya mengoptimumkan halaman berbanding siaran. Halaman saya di WordPress SEO Consulting mempunyai tajuk halaman ringkas “WordPress SEO Consulting.” Tetapi tajuk posting saya untuk tutorial ini yang anda baca … jauh lebih lama.

Halaman-Tajuk

Tajuk Pasca

4. Kepadatan Kata Kunci Tidak Penting

Google memberi semakin kurang pentingnya kepadatan kata kunci dan lebih berat pada kandungan berkualiti. Ya, anda masih harus menyebutkan kata kunci fokus anda (atau sepadan dengannya) beberapa kali dalam kandungan, dan yang paling penting, sekali dalam beberapa ayat pertama. Tetapi untuk memeriksa semua halaman / siaran anda dan memasukkan kata kunci fokus anda … ini bukan pelaburan masa yang baik. Anda lebih baik meningkatkan kandungan. Kepadatan kata kunci saya% di Yoast biasanya berwarna merah, di mana sahaja dari 0-1% terutamanya kerana saya tidak selalu menggunakan padanan tepat, yang merupakan satu-satunya perkara yang dapat dikesan oleh Yoast.

Kata Kunci-Ketumpatan-Yoast

5. Bila Memendekkan URL (Dan Buang Kata Henti)

Analisis SEO Yoast meminta anda membuang kata berhenti (kata umum yang sering dilangkau oleh enjin carian) seperti, a, dan, in, dll. Kadang-kadang anda HENDAK memendekkan URL untuk hanya memasukkan kata kunci fokus anda. WordPress secara automatik menggunakan tajuk halaman / pos untuk URL anda, jadi URL untuk pos ini yang anda baca sekarang adalah SANGAT PANJANG. Oleh itu, untuk menekankan kata kunci saya, saya memendekkannya menjadi https://onlinemediamasters.com/yoast-green-lights-in-seo-analysis/

Yoast-Stop-Words

Tetapi kadang-kadang bukan idea yang baik untuk membuang kata berhenti kerana ini menjadikan URL membingungkan mengenai topik sebenarnya. Berikut adalah contoh apabila anda tidak boleh membuang kata berhenti:

Berhenti-Perkataan-SEO

Lihat bagaimana mereka tidak masuk akal? Ya, anda harus memendekkan URL dan memasukkan kata kunci fokus anda. Tetapi jika kata berhenti menjadikannya lucu seperti dalam contoh di atas, jangan buang.

6. Teks Alt Gambar Harus Menjelaskan Gambar

Sekiranya anda mempunyai gambar yang menggambarkan kata kunci fokus anda, gunakannya sebagai teks alt. Tetapi sama sekali tidak ada alasan untuk mencari gambar dan menukar teks alt mereka hanya untuk mendapatkan lampu hijau lain di Yoast. Selagi anda memuat naik gambar dengan nama fail yang benar-benar menggambarkan gambar tersebut, dan menggunakan nama fail sebagai teks alt, anda akan SANGAT (dan anda mungkin akan mempunyai beberapa padanan sepadan dengan kata kunci anda)! Tutorial ini mempunyai gambar untuk analisis SEO, kata kunci fokus, editor pukal Yoast … jadi saya akan menamakannya begitu sahaja. Pastikan ia sederhana.

Yoast-Fokus-Kata Kunci-Dalam-Alt-Teks

7. Yoast Tidak Menganalisis Kandungan Dalam Pembangun Halaman

Sekiranya anda menggunakan pembangun halaman, analisis SEO Yoast tidak akan mengesan apa-apa di sini, jadi anda perlu melakukan SEO di halaman secara manual. Lakukan seperti yang anda mahukan di mana-mana kandungan, anda tidak akan dapat mengetahui bila lampu anda menjadi hijau di Yoast. Analisis SEO tidak menganalisis kandungan di luar Editor Visual / HTML WordPress, jadi ini juga berlaku untuk laman web widget.

8. Bilakah Menggunakan Padanan Kata Kunci Tepat (Contoh)

Satu-satunya masa anda harus menggunakan kata kunci fokus tepat anda ialah jika berbunyi semula jadi (tanpa memasukkan kata kunci spam, tidak memasukkannya ke dalam tajuk SEO + deskripsi meta dengan kos CTR yang lebih rendah). Tetapi jika anda masih dapat menulis tajuk utama dengan kata kunci tepat anda, teruskan dan lakukannya.

Tajuk SEO di mana saya menggunakan padanan tepat:

 • SEO Video YouTube (Panduan Definitif Untuk Kedudukan Video Pada 2018)
 • Cara Menambah Coretan Kaya ke WordPress Pada tahun 2018 (2 Pilihan Pemalam)
 • Yang Ideal Tetapan Roket WP (2018) Dengan Cloudflare + MaxCDN
 • SEO Tempatan WordPress (Kedudukan Lebih Tinggi di Peta Google / Hasil Tempatan)
 • Perkhidmatan Pengoptimuman Kelajuan WordPress Untuk Laman Web Lebih Cepat

9. Gunakan Editor Pukal Yoast Untuk Menulis semula Coretan Anda

Sekiranya anda ingin menulis semula tajuk SEO + deskripsi meta anda agar kelihatan bagus (dan saya pasti akan mengesyorkannya), penyunting pukal Yoast membolehkan anda melakukannya tanpa melalui halaman / siaran individu (itu di bawah SEO > Alat > Penyunting Pukal). Editor pukal tidak memberitahu anda kata kunci fokus setiap halaman, dan tidak mengukur panjang tajuk SEO + deskripsi meta. Tajuk SEO mestilah 50-60 aksara, deskripsi meta harus 150-160 (namun pada tahun 2018, Google memanjangkan panjang keterangan meta dalam banyak hasil dan Moz kini mencadangkan 300 watak).

Yoast-Massal-Editor

10. Jangan Sasarkan Kata Kunci Yang Sama Pada Beberapa Halaman

Ini tidak produktif. Anda lebih baik meluangkan masa untuk meningkatkan kandungan pada 1 halaman tunggal daripada membuat sekumpulan halaman dengan kandungan biasa-biasa saja yang menyasarkan kata kunci fokus yang sama.

Gandakan-Fokus-Kata Kunci

11. Kebanyakan Orang Tidak Memilih Kata Kunci Fokus yang Betul

Masalah terbesar yang saya lihat dengan orang yang menggunakan Yoast ialah memilih kata kunci yang luas dan kompetitif yang tidak akan pernah mereka hargai. Sekiranya anda tidak mendapat peringkat di ATAS halaman 1 untuk banyak kata kunci anda, mulailah memilih frasa (ekor panjang) yang lebih spesifik di Pelengkap Autolok Google. Dan jika anda masih belum mendapat ranking, dapatkan yang lebih spesifik. Biasanya hanya laman web yang mempunyai domain berkuasa tinggi (anda boleh menyemaknya di sini OSE) boleh mendapatkan kata kunci yang luas dan kompetitif. Sehingga itu, selalu berjalan panjang.

Kata Kunci Ekor Panjang

Sentiasa Google kata kunci anda dan analisis hasil carian. Elakkan bersaing dengan kandungan yang kuat (yang merangkumi topik secara meluas) dan laman web pihak berkuasa seperti credit.com, amazon.com, dll. Sekiranya anda dapat membuat kandungan yang lebih baik daripada hasil teratas, anda berpeluang.

Pertandingan Kata Kunci

Gunakan MozBar ke Google kata kunci anda dan lihat setiap PA hasil (halaman page) dan DA (otoriti domain) hasil. Cuba hanya bersaing dengan laman web dalam julat otoriti domain anda.

Pertandingan Kata Kunci Mozbar

Penjelajah Kata Kunci Moz juga merupakan tempat yang bagus untuk mencari kata kunci (jauh lebih baik daripada Perancang Kata Kunci Google). Setelah anda menyempitkan senarai kata kunci ekor panjang dan menganalisis hasil carian untuk mengelakkan laman web kandungan dan autoriti yang kuat, anda akan mempunyai senarai kata kunci yang bagus.

Kesimpulan: Analisis SEO Yoast Tidak Sempurna (Kerana…)

 • Yoast tidak mengambil kira tajuk utama / RKT yang baik
 • Mereka hanya mengesan padanan kata kunci yang tepat, tidak sepadan dengan sepadan
 • Mereka meminta anda untuk meningkatkan kepadatan kata kunci yang penting barli
 • Mereka meminta anda membuang kata berhenti, yang boleh membuat URL dibaca lucu
 • Mereka meminta anda untuk menggunakan kata kunci tepat anda dalam H2 (menyebabkan subjudul spam)
 • Mereka meminta anda untuk menggunakan kata kunci tepat anda dalam teks alt gambar (walaupun tidak menggambarkan gambar)

Ini semua adalah keadaan di halaman / siaran, sama ada anda benar-benar mempunyai gambar yang menggambarkan kata kunci fokus anda, dan sama ada anda boleh menulis tajuk utama / potongan yang merangkumi kata kunci anda DAN masih terdengar bagus. Yoast masih merupakan pemalam SEO yang hebat, tetapi saya rasa mereka perlu memasukkan amaran saya untuk mengelakkan orang ramai memasukkan kata kunci fokus mereka dengan kos kandungan spam.

Adakah anda bersetuju?

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.