Ndaloni të vëzhgoni mbi dritat jeshile në Analizën SEO të Yoast

03.06.2020
Yoast 'Ndaloni të vëzhgoni mbi dritat jeshile në Analizën SEO të Yoast
0 14 мин.

Optimizimi i përmbajtjes NUK nënkupton marrjen dritat jeshile në Yoast – dhe unë mendoj se është koha që dikush të hedh bombën Analiza e SEO e Yoast kur kjo ju thotë të përdorni fjalen tuaj të fokusit.

Problemi është, Analiza e SEO e Yoast zbulon vetëm përputhjet e sakta të fjalës suaj të përqendrimit në redaktori vizual dhe HTML (jo ndërtuesit e faqeve). Nuk zbulon pluralet, sinonimet ose ndeshjet e pjesshme të fjalës suaj. Pra, kur jeni duke shkruar një titull të bukur të faqeve dhe copëza (titulli SEO + përshkrim meta) njerëzit në të vërtetë do të klikojnë në rezultatet e kërkimit, jo vetëm që të përdorin fjalen tuaj të saktë për t’u përqendruar për të marrë dritat jeshile në analizën SEO të Yoast. Konsideroni gjithashtu normat e klikimit (CTR).

Zgjidhja është, për të gjetur një ekuilibër midis përdorimit të fjalës tuaj të fokusit DHE t’i bëni përmbajtjen tuaj + copëzat të lexoni bukur. Nëse fjalët e mia të përqendrimit janë “Fjalë të Fokusit Yoast” titulli im SEO mund të jetë: Si të zgjedhni fjalë kyçe të fokusit në kohë (Ju në fakt mund të renditeni). Nuk është një ndeshje e saktë, dhe unë nuk e përdor fjalen në fillim të titullit të SEO ashtu si dëshiron Yoast, kështu që 2 plumba do të jenë të kuq në analizën e SEO të Yoast. Por është një titull i bukur dhe unë rendit # 5 për këtë fjalë kyçe (Yoast ka 4 rezultatet kryesore). Prandaj është mirë të mos përfshini ndeshje të sakta dhe të merrni dritat e kuqe në Yoast.

 1. Whatfarë duhet të thoni Analiza SEO e Yoast
 2. Postimi i Optimizuar (Shembull)
 3. Titujt e të shkruarit për faqet kundër postimeve
 4. Wordështjet me dendësi të fjalëve kyçe
 5. Kur të Shkurtoni URL-të (Dhe Hiq fjalët Stop)
 6. Teksti Alt Image thjesht duhet të përshkruaj imazhin
 7. Yoast nuk analizon përmbajtjen në ndërtuesit e faqeve
 8. Kur të përdorni ndeshjet e sakta të fjalëve kyçe (shembuj)
 9. Përdorni redaktorin e pjesës më të madhe të Yoast për të rishkruar copat tuaja
 10. Mos synoni të njëjtën fjalë kyçe në shumë faqe
 11. Shumica e njerëzve nuk zgjedhin fjalët e duhura të fokusit

1. Whatfarë duhet të thotë Analiza SEO e Yoast

KUJDES: injektimi i fjalës suaj të përqëndrimit në trupin e përmbajtjes / copëzat mund t’i bëjë ata të duken spammy! A keni menduar të shkruani një titull të bukur SEO për të rritur CTR tuaj në vend? Resultdo rezultat në Google do të jetë duke përdorur fjalen – pse dikush do të klikojë lidhjen tuaj? Po, duhet të përdorni fjalën tuaj në titullin e faqes, titullin e SEO dhe përshkrimin e meta … por ju nuk duhet të përdorni një përputhen të saktë vetëm për t’i bërë dritat tuaja të kthehen të gjelbërta. Thjesht spërkatni fjalët individuale në të gjithë tekstin! Fjalë kyçe dhe titull i bukur… gjeni ekuilibrin. Harrojeni për densitetin e fjalëve dhe duke përdorur fjalen tuaj në H2 … ne të gjithë i dimë këto mezi rëndësi në SEO në faqe. Përmendeni atë në fjalitë e para dhe kthehuni te krijimi i një përmbajtjeje të mrekullueshme (kjo është më mirë se kushdo që është në rezultatet kryesore për fjalen tuaj). Ps. nëse përdorni një ndërtues faqesh, Yoast nuk do të zbulojë asgjë në përmbajtjen tuaj, pasi ajo analizon vetëm përmbajtjen në redaktorin vizual / HTML. Mos e detyroni veten të merrni drita jeshile.

Tani shkoni te redaktori pjesa më e madhe e Yoast (SEO) > Tools > Redaktor Bulk) dhe rishkruaji titujt e SEO tuaj + përshkrimet e meta në mënyrë që njerëzit në të vërtetë dëshirojnë t’i klikojnë ato!

Rëndësia e dritave të gjelbërta yoast

2. Postimi i Optimizuar (Shembull)

Këtu është një postim ku unë rendit numrin 1 për këto fjalë kyçe: cilësimet e yoast, cilësimet e yllit 2018, cilësimet e SEO wordpress, parametrat më të mirë të yoast, midis fjalëve të tjera për konfigurimin e Yoast.

Yoast-SEO-Analiza

Si e përzgjodha fjalen time të përqëndrimit…

Yoast-Keyword Research-

Yoast-Keyword

3. Shkrimi i titujve për faqet kundër postimeve

Titujt e postimit janë zakonisht shumë më të gjatë se titujt e faqeve… Ky është i vetmi ndryshim i madh në mënyrën se si unë zgjedh faqet kundrejt postimeve. Faqja ime në WordPress SEO Consulting ka një titull të thjeshtë faqesh të “WordPress SEO Consulting”. Por titulli im i postimit për këtë tutorial që po lexoni është … mënyrë më e gjatë.

Titulli i faqes

Post-Tituj

4. ensityështjet me dendësi të fjalëve kyçe

Google po jep më pak dhe më pak rëndësi në densitetin e fjalëve dhe më shumë peshë në përmbajtjen e cilësisë. Po, ju ende duhet të përmendni fjalen tuaj të përqëndrimit (ose një ndeshje të pjesshme të tij) disa herë në përmbajtje, dhe më e rëndësishmja, një herë në fjalitë e para. Por të kalosh nëpër të gjitha faqet / postimet e tua dhe të injektosh fjalën tënde të fokusit … nuk është një investim i mirë i kohës. Ju jeni më mirë të përmirësoni përmbajtjen. Dendësia e fjalës sime% në Yoast është zakonisht e kuqe, diku nga 0-1% posaçërisht pasi nuk përdor gjithmonë ndeshje të sakta, gjë që është e vetmja gjë që Yoast do të zbulojë.

Keyword-Dendësia-Yoast

5. Kur të Shkurtoni URL-të (Dhe Hiq fjalët Stop)

Analiza e SEO e Yoast ju bën që të hiqni fjalët ndaluese (fjalët e zakonshme që shumica e motorëve të kërkimit i anashkalojnë) si, a, dhe, në, etj. Ndonjëherë DUHET të shkurtoni URL-të për të përfshirë vetëm fjalen tuaj të fokusit. WordPress përdor automatikisht titullin e faqes / postimit për URL-në tuaj, kështu që URL për këtë postim që po lexoni tani do të kishte qenë SHUM. Pra, për të theksuar fjalët e mia, unë e shkurtova që të jetë https://onlinemediamasters.com/yoast-green-lights-in-seo-analysis/

Yoast-stop-Words

Por nganjëherë nuk është ide e mirë të hiqni fjalët ndaluese pasi kjo i bën URL-të konfuze në lidhje me atë temë. Këtu janë shembuj kur nuk duhet të hiqni fjalët ndaluese:

Stop-Words-SEO

Shihni se si ata nuk kanë as kuptim? Po, duhet të shkurtoni URL-të dhe të përfshini fjalen tuaj të fokusit. Por nëse fjalët ndaluese e bëjnë atë të lexohet qesharake si në shembujt e mësipërm, mos i hiqni ato.

6. Teksti Alt Image thjesht duhet të përshkruaj imazhin

Nëse keni një imazh që përshkruan fjalen tuaj të përqëndrimit, përdorni çdo mjet si tekstin alt. Por nuk ka absolutisht asnjë arsye për të shkuar në gjueti për imazhe dhe për të ndryshuar tekstin e tyre alt vetëm për të marrë një dritë tjetër jeshile në Yoast. Për sa kohë që jeni duke ngarkuar imazhe me një emër skedari që në të vërtetë përshkruan imazhin, dhe përdorni emrin e skedarit si tekst alt, do të jeni FINE (dhe me siguri do të keni disa ndeshje të këndshme të pjesshme të fjalës suaj)! Ky tutorial ka imazhe për analizën e SEO të Yoast, fjalët kyçe të fokusit, redaktorin pjesa më e madhe … kështu që unë do t’i emëroj ashtu si ato. Merre me buzeqeshje.

Yoast-Focus-Keyword-In-Alt-Text

7. Yoast nuk analizon përmbajtjen në ndërtuesit e faqeve

Nëse jeni duke përdorur një ndërtues faqesh, analiza e SEO e Yoast nuk do të zbulojë asgjë këtu, kështu që do të duhet të bëni SEO në faqe me dorë. Thjesht bëje si do të bësh cilindo përmbajtje, thjesht nuk do të mund të tregosh kur dritat e tua kthehen jeshile në Yoast. Analiza e SEO nuk analizon përmbajtje jashtë Redaktorit Visual / HTML të WordPress, kështu kjo vlen edhe për faqet e faqeve të zgjeruara.

8. Kur të përdorni ndeshjet e sakta të fjalëve kyçe (shembuj)

E vetmja kohë kur duhet të përdorni fjalen tuaj të saktë të përqendrimit është nëse tingëllon natyror (pa fjalë kyçe injektuese spammy, pa injektuar ato në tituj SEO + përshkrime meta me koston e CTR-ve më të ulëta). Por nëse akoma mund të shkruani një titull të bukur me fjalen tuaj të saktë, shkoni përpara dhe bëni atë.

Titujt e SEO ku unë përdor një ndeshje të saktë:

 • YouTube Video SEO (Udhëzues Definitiv për Renditjen e Videove në 2018)
 • Si të shtoni copa të pasura në WordPress Në 2018 (2 Zgjedhje Plugin)
 • Ideali Cilësimet e raketës WP (2018) Me Cloudflare + MaxCDN
 • SEO lokale e WordPress (Renditet më lart në Google Maps / Rezultatet Lokale)
 • Shërbime të Optimizimit të Shpejtësisë së WordPress Për faqet e internetit më të shpejtë

9. Përdorni redaktorin më të madh të Yoast për të rishkruar copat tuaja

Nëse dëshironi të rishkruani titujt tuaj të SEO + përshkrimet e meta për tingëlluar bukur (dhe unë patjetër do të rekomandoja ta bëni këtë), redaktori pjesa më e madhe e Yoast ju lejon ta bëni atë pa kaluar nëpër faqe / postime individuale (është nën SEO > Tools > Redaktori i pjesës më të madhe). Redaktori pjesa më e madhe nuk ju tregon fjalën kryesore të secilës faqe dhe nuk mat gjatësinë e titujve të SEO + përshkrimet e meta. Titujt e SEO duhet të jenë 50-60 karaktere, përshkrimet e meta duhet të jenë 150-160 (megjithatë në 2018), Google zgjat gjatësinë e përshkrimit të meta në shumë rezultate dhe Moz tani rekomandon 300 karaktere).

Yoast-Bulk-Editor

10. Mos synoni të njëjtën fjalë kyçe në shumë faqe

Kjo është kundërproduktive. Ju jeni më mirë të shpenzoni kohë për të përmirësuar përmbajtjen në 1 faqe të vetme sesa të krijoni një bandë faqesh me përmbajtje mediokre që synojnë të njëjtën fjalen e fokusit.

Duplicate-fokus-Keywords

11. Shumica e njerëzve nuk zgjedhin fjalët e duhura të fokusit

Problemi më i madh që shoh me njerëzit që përdorin Yoast është zgjedhja e fjalëve të gjera, konkurruese, për të cilat nuk do të renditen kurrë. Nëse nuk po renditeni në krye të faqes 1 për shumë prej fjalëve tuaja kyçe, filloni të zgjidhni fraza më specifike (bisht të gjatë) në Google Autocomplete. Dhe nëse ende nuk renditeni, merrni edhe më specifik. Zakonisht vetëm faqet e internetit me autoritet të lartë të domain (ju mund ta kontrolloni këtë brenda OSE) mund të renditet për fjalë kyçe të gjera, konkurruese. Deri atëherë, gjithmonë shko me bisht të gjatë.

Fjalë kyçe me bisht të gjatë

Gjithmonë Google fjalen tuaj dhe analizoni rezultatet e kërkimit. Shmangni konkurrencën me përmbajtje të fortë (që mbulon temën gjerësisht) dhe faqet e internetit të autoriteteve si kredia.com, amazon.com, etj. Nëse mund të krijoni përmbajtje më të mirë sesa rezultatet kryesore, ju keni një shans.

Konkurrenca e fjalëve

përdorim MozBar te Google fjalen tuaj dhe shikoni PA-në e secilit rezultat (autoritetin e faqes) dhe DA (autoritetin e domain). Mundohuni të konkurroni vetëm me faqet e internetit në rangun e autoritetit tuaj domain.

Konkurrenca e Fjalë kyçe Mozbar

Explore Keyword Moz është gjithashtu një vend i shkëlqyeshëm për të gjetur fjalë kyçe (është shumë më mirë sesa Google Keyword Planner). Pasi të keni ngushtuar një listë të fjalëve kyçe me bisht të gjatë dhe të keni analizuar rezultatet e kërkimit për të shmangur përmbajtjen e fortë dhe faqet e internetit të autoriteteve, do të keni një listë të këndshme fjalësh.

Përfundim: Analiza e SEO e Yoast nuk është e përsosur (sepse…)

 • Yoast nuk merr parasysh tituj / CTR të mira
 • Ata zbulojnë vetëm ndeshje të sakta të fjalëve, pa ndeshje të pjesshme
 • Ata ju nxisin të rritni densitetin e fjalëve që ka rëndësi elbi
 • Ata kërkojnë që të hiqni fjalët ndalesë, të cilat mund t’i bëjnë URL-të të lexojnë qesharake
 • Ata kërkojnë nga ju që të përdorni fjalen tuaj të saktë në H2 (shkakton titrat spammy)
 • Ata ju nxisin të përdorni fjalen tuaj të saktë në tekstin alt të figurës (edhe nëse nuk përshkruan imazhin)

Këto janë të gjitha situative në faqe / post, pavarësisht nëse keni një imazh që përshkruan fjalen tuaj të përqëndrimit dhe nëse mund të shkruani tituj / copëza që përfshijnë fjalen tuaj DHE akoma tingëllojnë bukur. Yoast është ende një plugin i shkëlqyeshëm i SEO, por unë mendoj se ata duhet të përfshijnë paralajmërimin tim për të parandaluar njerëzit të injektojnë fjalen e tyre të fokusit në koston e përmbajtjes spammy.

A jeni dakord?

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.